• DE
  • NL

Natuurgebieden

Kroondomein Het Loo

Camping de Wildhoeve grenst aan de Koninklijke Houtvesterij Het Loo. Kroondomein Het Loo bestaat uit het Paleispark en de Koninklijke Houtvesterij en is te vinden aan de westzijde van Apeldoorn. Uitgestrekte bos- en heidegebieden bepalen het beeld. Het gebied is al ruim 300 jaar verbonden met het Huis Oranje-Nassau. De verbintenis met de Oranjes heeft Kroondomein Het Loo gevormd tot wat het nu is: een meer dan 10.000 hectare groot landgoed met een rijke cultuurhistorie, grote biologische diversiteit en veel landschapsschoon. Hiermee heeft Kroondomein Het Loo een unieke positie op de Veluwe en in Nederland.

Geniet van de rust, de natuur en gezelschap

Camping de Wildhoeve ligt aan de rand van de Koninklijke Houtvesterij Het Loo, omringd door het wild en de natuur. De beelden spreken voor zich...

Wildobservatieplaats Enkhout

Wildobservatieplaats Enkhout in Kroondomein het Loo, staat van oudsher bekend om zijn wild.

De afstand vanaf de parkeerplaats is ongeveer 10 minuten te voet.

De wildobservatieplaats bestaat uit een houten scherm met een dak.

Dit punt kijkt uit over een heideveld met links achterin een wildweide. Hier zijn edelherten, wilde zwijnen en soms damherten te zien. Ook tijdens de bronst is hier vaak activiteit.

Startpunt – Enkhout

De wildkansel ligt vlak bij de parkeerplaats ten zuiden van de kruising Elspeterweg/Elburgerweg. Het startpunt begint bij een smal pad naar wildobservatieplaats Enkhout.

kroondomeinhetloo.nl

Ontdek het kroondomein

Heerlijk om je fiets te pakken...

en direct de bossen in te gaan. Niets fijner om zelf erop uit te trekken en de mooiste plekken te ontdekken. Ga je heel vroeg in de ochtend of aan het begin van de avond het Kroondomein in, dan is kans dat je wild tegenkomt zeer groot.

Struinend door de bossen...

voor een korte of een lange wandeling. Heerlijk is het om uren te wandelen door de Koninklijke Houtvesterij het Loo en bijna niemand tegen komen.

 

FiVHvShWWjKkDfoZOlSXdPiD5XL9pNAqx6UKiLF5

De Das is...

een van de vele natuurlijke buren van Camping de Wildhoeve. Vanuit z'n burcht zwerft 'ie door de bossen en de velden, soms zelfs over de camping.

FiVHvShWWjKkDfoZOlSXdPiD5XL9pNAqx6UKiLF5

Het sfeervolle gehucht Gortel...

wordt helemaal omsloten door het natuurgebied de Koninklijke Houtvesterij het Loo. In Gortel is ook een Eikenhakhoutbos met zware, oude stobben te vinden. Dit oerbos is rijk aan epifytische mossen (Epifyten zijn planten die op bomen leven). 

Celtic Fields en grafheuvels in het Kroondomein

Er liggen ongeveer zestig grafheuvels in het Kroondomein en verschillende Celtic Fields. Tegenover de Wildhoeve vindt u een aantal grafheuvels van nomade-achtige stammen van de Klokbekercultuur. Aan de Gortelseweg tussen Vaassen en Gortel liggen de Celtic Fields.

Met de wandeling ‘de Nachtbraker’ komt u door Gortel en langs de Celtic Fields. Het is de moeite waard om Gortel wandelend te ontdekken.

Wildpark 't Aardhuis

In 1861 heeft Koning Willem III een jachtchalet laten bouwen in het hart van een prachtig natuurgebied. Op dit hoogste punt van de Veluwe is nog veel te vinden van het Koningshuis en de natuur. Als je dieren wilt zien in hun natuurlijke omgeving, dan is ‘t Aardhuis de aangewezen plaats.

APELDOORN |  055 - 51 91 337

 

aardhuis.nl
dIaS2NGkv8ykDCrvDKhqR9whhSexM1DWFV3Rnm3I

Park de Hoge Veluwe

Park de Hoge Veluwe is een mooi natuurgebied in ons land met onder andere:

  • Jachtslot St. Hubertus
  • Kröller-Müller Museum met grote collecties van Vincent van Gogh
  • Europa’s grootste beeldentuin
  • Museonder
  • Bezoekerscentrum ‘de Aanschaf‘
  • Het Witte fietsplan (gratis gebruik van de fietsen)

HOENDERLOO

0900 - 46 43 835 € 0.20 p/min

dIaS2NGkv8ykDCrvDKhqR9whhSexM1DWFV3Rnm3I

Wij zitten overal dichtbij!

Camping de Wildhoeve heeft een eigen Google Maps pagina aangemaakt met de locaties van attractieparken, dorpen, steden en bezienswaardigheden. Genoeg te doen en lekker in de buurt!

Google Maps pagina

Gevonden!

Het Hert

Reserveer jouw kampeerplaats