• DE
  • NL
  • EN

Natuur excursies

Wild(e) fietstocht...

Wild(e) Fietstocht onder leiding van natuurgids Gerrit Rekers bij Camping de Wildhoeve

De lucht is helder, de maan is vol. Bij de ingang van Camping de Wildhoeve staan enkele natuurliefhebbers te trappelen van ongeduld. Hier start namelijk de Wild(e) Fietstocht onder leiding van natuurgids Gerrit Rekers. De fietstrip leidt door het nabij gelegen Kroondomein. Dat alleen al is de moeite waard. Een extra doel? Wild spotten!

Het is een stevige fietstocht van rond de 20-25 kilometer en duurt zo’n 3 tot 3.15 uur. Door het heuvelachtige landschap en de veelal onverharde zandpaden kan het voor sommigen een vrij pittige tocht zijn. Door de duur van de tocht is het mogelijk naar de mooiste plekken van het Kroondomein te fietsen en is de kans op wild zo goed als zeker. Na 15 jaar wilde fietstochten vanaf de Wildhoeve is er nog nooit een tocht geweest zonder wild te zien.

Tijdens de tochten worden een aantal steiner verrekijkers uitgedeeld.

pxW1icAQRhEaU5DryDzCbsrFxzTzSUi2aJr0eR4W

Burltochten

Het Edelhert is het grootste wildsoort die in Nederland voorkomt. Wanneer zij vanaf half september tot begin oktober strijden om een roedel hinden, is het oergeluid van burlende herten te horen, Vooral op heldere, koude en vaak nevelige avonden is het geluid goed te horen. Om op zoek te gaan naar dit machtige oergeluid worden in de bronstijd speciale excursies georganiseerd, naar de Veluwse bossen.

pxW1icAQRhEaU5DryDzCbsrFxzTzSUi2aJr0eR4W

ATB- natuurtocht

Een prachtige manier om de Koninklijke Houtvesterij het Loo te verkennen is per ATB. Onder leiding van natuurgids Jan Niebeek kun je een ontspannen en laagdrempelige toertocht gaan maken voor volwassen en kinderen vanaf 12 jaar. De duur van de tocht is ongeveer 3 uur. Er kunnen maximaal 30 personen met de tocht mee. Aan de tocht zijn kosten verbonden. Informeer hierover op de receptie.

Wildspeurtocht met Jan Niebeek

Tijdens deze wildspeurtocht gaan we onder leiding van natuurgids Jan Niebeek op zoek naar het Veluwse wild, zoals edelherten, damherten, reeën en wilde zwijnen. Jan Niebeek kan jullie alles vertellen over deze prachtige dieren.

Neem zelf alvast een kijkje op de camping

Bekijk de campingplekken, de zwembaden en het sanitair. Doe de virtuele tour met 360° foto's van een van de beste campings op de Veluwe.

360 Tour

Wij zitten overal dichtbij!

Camping de Wildhoeve heeft een eigen Google Maps pagina aangemaakt met de locaties van attractieparken, dorpen, steden en bezienswaardigheden. Genoeg te doen en lekker in de buurt!

Google Maps pagina